Villa Dahlqvist

Stockholm, Sweden
Fotografia © Robin Hayes
Fotografia © Robin Hayes
Fotografia © Robin Hayes
Fotografia © Robin Hayes
Fotografia © Robin Hayes
Architects
Magnus Ståhl Arkitektbyrå AB
Any
2007
Preu
Ocult
Pisos
1-5 pisos

Villa Dahlqvist, situated in Lannersta, Saltsjo-Boo in Stockholm, consists of a series of intertwined volumes creating a defined sculptural unit, climbing the hillside. The spaces are carefully placed on the site in order to make fully use of the relatively tight plot.

Exposed bedrock makes a beautiful backdrop for the panorama to the North West. From the sheltered roof terrace a slender foot bridge leads to an area with spectacular view where a future rock garden and patio will be developed.

The uninterrupted white exterior contrasts with the dark floors and staircases of the interior. The interior design is simple, graphic and harmonious. Each room faces a separate direction and look out onto semi enclosed outdoor spaces. In-built furniture integrated into the structure of the building leaves the rooms tranquil and without visual noise.

Projectes relacionats

  • Dialogue Center “Przełomy”
    KWK Promes architect
  • Hotel in Czorsztyn
    KWK Promes architect
  • Farmhouse with Lap Pool
    GLUCK+
  • Bar House
    GLUCK+
  • Bronx Preparatory Charter School, Bronx
    GLUCK+

Revista

Altres projectes per Magnus Ståhl Arkitektbyrå AB

Apaté Bridge
Stockholm, Sweden
APC Flagship Store
Stockholm , Sweden
Expo Zaragoza
Zaragoza, Spain
Blomqvist Apartment
Stockholm, Sweden
Villa U
Stockholm, Sweden
Villa C
Stockholm, Sweden