OUTrial house

Książenice, Polen
Architekten
KWK Promes architect
Jahr
2007


A green clearing surrounded by forest was the only context for the proposed small house. Hence the idea to "carve out" a piece of the grass-covered site, move it up and treat it as the roofing to arrange all the required functions underneath.

The client's request was to create a conservatory, which was obtained by linking the ground floor with the grassy roof through an "incision" in the green plane and "bending" the incised fragment down, inside the building.

This procedure turned the roof into an atrium, as the only way to reach it was through the interior of the house. As opposed, however, to a typical atrium, the newly-created space has all the advantages of an outer garden while remaining a safe, internal zone within the building. This way, a new type of house was created, and its designation - outrial - is to convey the idea of an atypical atrium which is part of both the interior and the exterior of the building.

Dazugehörige Projekte

  • Herman Miller National Showroom
    Krueck Sexton Partners
  • The Ark, Condominiums
    Form4 Architecture
  • SFMOMA Rooftop Garden
    Jensen Architects
  • Kokoris Residence
    Jensen Architects
  • Turner Duckworth Offices
    Jensen Architects

Magazin

Andere Projekte von KWK Promes architect

safe house
near Warsaw, Polen
aatrial house
Opole, Polen
Hotel in Czorsztyn
Czorsztyn, Polen
Dialogue Center “Przełomy”
Szczecin, Polen
MultiVILLA
Katowice, Polen
standard hOuse
near Pszczyna, Polen