Photo © Rasmus Hjortshoj
Photo © Rasmus Hjortshoj
Photo © Rasmus Hjortshoj
Photo © Rasmus Hjortshoj
Photo © Rasmus Hjortshoj
Photo © Rasmus Hjortshoj
Photo © Rasmus Hjortshoj
Photo © Rasmus Hjortshoj
Photo © Rasmus Hjortshoj
Photo © Rasmus Hjortshoj
Photo © Rasmus Hjortshoj

Israel's Square

 Back to Projects list
Location
Copenhagen, Denmark
Year
2014
Client
City of Copenhagen
Program
Renewal of Israel's Square
Size
12.500 m2
Status
1st prize in competition 2008, construction start 2013, completion 2014
Collaborators
Sweco Architect, Niras, professor Morten Stræde
Team
Dan Stubbergaard, Caroline Nagel, Morten Emil Engel, Therese Wallstrøm, Jens Wagner, Tobias Mürsch, Christian Sander

The new Israel's Square consists of a folded surface floating above the ground - like a flying carpet. The square, or surface, hovers between two worlds: the city and the neighboring Ørsted Park. The park wanders into the square as a series of cut-outs on this surface, and folds are placed towards east and west to create sitting areas. Different features and facilities are created on the surface, inviting visitors to stay. For example, niches with bench formations under the tree crowns, a lowered green playground area close to N. Zahle's School, areas for ball games and play and a trickling waterfall.

Other Projects by COBE

The Library
Copenhagen, Denmark
Porsgrunn Maritime Museum
Porsgrunn, Norway
Taastrup Theater
Taastrup, Denmark
adidas HALFTIME
Herzogenaurach, Germany
Orientkaj and Nordhavn Metro Stations
Copenhagen, Denmark