Biblioteksgången

 Back to Projects list

What do you think happened then?

The aim of the design was to strengthen and expand the existing libraries though Biblioteksgången, thereby complementing the center of Täby with a characteristic and identity-creating urban space.

The design of the Biblioteksgången is inspired by the crossover between movement, stay and experience. The movement is reinforced through the design language that bends and clearly guides the visitor through the street. Places along the street will invite for people to stay and offer an experience of an alternative city center in the central parts of Täby.

Here is a living, sustainable street for the whole of Täby created, with inviting, varied public places for all ages and requests. By creating attractive small meeting places along the Biblioteksgången, we aim to inspire a socially, ecologically and economically sustainable environment.

Other Projects by Funkia Landskapsarkitektur

Side By Side
Stockholm, Sweden
Villa Tyresö Strand
Tyresö, Sweden
Residential courtyard - Kv.Hemmet
Stockholm, Sweden
Klacktorget, Solberga centrum
Stockholm, Sweden
Frescati Campus, Stockholm University
Stockholm, Sweden
Bolinder-Munktell rail track
Eskilstuna, Sweden