British Council Khartoum

Khartoum, Sudan
Photo © Åke E:son Lindman
Architects
Dive Architects
Year
2007

Refurbishment of the existing premises grew from the need to reduce solar gain and rationalise circulation. A new escape stair runs behind a brise soleil wall built from simple concrete blocks 'on edge' chosen for their local availability. Internally the building was completely reorganised to provide better library and seminar facilities on the ground floor and new office accommodation over the first floor.

Related Projects

  • AESOP SHINJUKU
    CASE-REAL / KOICHI FUTATSUMATA STUDIO
  • Gallery COMMON
    CASE-REAL / KOICHI FUTATSUMATA STUDIO
  • RESTAURANT ON THE SEA
    CASE-REAL / KOICHI FUTATSUMATA STUDIO
  • CUTLERY for VALERIE OBJECTS
    CASE-REAL / KOICHI FUTATSUMATA STUDIO
  • Akeno Restaurant
    Cyrus Ghanai Interior Architecture & Design

Magazine

Other Projects by Dive Architects

Electric Works
Sheffield, Great Britain
Breeze Yoga
London, Great Britain
Swedish Bankers' Association
Stockholm, Sweden
Österlen Farm House
Simris, Sweden
Shopping Complex
Bio New Town, China