New Psychiatric Hospital

Slagelse, Denmark
Photo © Jens Lindhe
Photo © Jens Lindhe
Photo © Jens Lindhe
Photo © Jens Lindhe
Photo © Jens Lindhe
Lighting Designers
Bartenbach GmbH
Location
Slagelse, Denmark
Year
2016
Architect
Karlsson Arkitekter / VLA

The lighting concept for the Psychiatric Clinic in Slagelse makes the best possible use of daylight and integrates biologically effective light into everyday clinical practice. Light that follows the natural course of the day supports the sleeping-waking rhythm of people and is therefore becoming increasingly important in health care and nursing facilities, especially as the patients and employees spend more time indoors than the average person.

Awards: 2nd place, Danish Lighting Award 2016, MIPIM Award 2017, AR Healthcare Award 2016

Related Projects

  • Hegau-Bodensee-Klinikum, Erweiterung Kinderklinik Singen
    GNÄDINGER Landschaftsarchitekten
  • ZOL Campus St.-Jan, Genk
    NEOLITH® by TheSize
  • Kinderhospiz Tholey
    FloSundK
  • Augenklinik KSLU
    BlessHess AG
  • Neubau Landesklinikum Thermenregion Baden
    MOSER ARCHITECTS

Magazine

Other Projects by Bartenbach GmbH

"007 Elements" James Bond Cinematic Installation
Sölden, Austria
Hotel Schwabinger Wahrheit
Munich, Germany
Rosenheim Central hub station
Rosenheim, Germany
Garmisch-Partenkirchen Medical Center
Garmisch-Partenkirchen, Germany
Exhibition hall Dornbirn
Dornbirn, Austria
Hotel Beyond
Munich, Germany