Novo Nordisk Corporate Center

Bagsværd, Denmark
Architects
Henning Larsen
Year
2013

Novo Nordisk is a worldwide organization with offices in more than 77 countries. The global headquarters in Denmark is designed as an open gesture to colleagues around the world.
Novo Nordisk is synonymous with global leadership and innovation within the treatment of diabetes. The new Corporate Center is designed in a circular shape, which gives employees and management the feeling of being connected to their surroundings. A spiral staircase winds through the building, from the foyer at ground level to the executive offices at the top floor. A spectacular skylight allows views to the sky and casts natural daylight into the entire atrium space. Our choice of sustainable materials, mainly from Scandinavia, contributes to a healthy indoor climate and work environment. Located in a green park in the heart of the Novo Campus, the headquarters provides a distinctive, sustainable setting for the daily work of staff and management.

Related Projects

  • RWE HAUPTZENTRALE, ESSEN, DEUTSCHLAND
    ingenhoven architects
  • Neuüberbauung "Linde"
    raumfindung architekten
  • Neues Atelier Süsswinkel 17, Atelier Peter Zumthor & Partner
    Kästli Storen
  • Gemeindehaus "Löwenherz"
    raumfindung architekten
  • Büroausbau in Uster, ZH
    zsb architekten

Other Projects by Henning Larsen

Ministry of Foreign Affairs in Riyadh
Riyadh, Saudi Arabia
Scandinavian Golf Club
Farum, Denmark
Campus Roskilde
Roskilde, Denmark
The Opera in Copenhagen
Copenhagen, Denmark
Umeå Art Museum
Umeå, Sweden
Umeå School of Architecture
Umeå, Sweden