Østerport 2

Copenhagen Ø, Denmark
Photo © Adam Mørk for KHR Architecture
© Adam Mørk for KHR Architecture
Photo © Adam Mørk for KHR Architecture
Photo © Adam Mørk for KHR Architecture
Photo © Adam Mørk for KHR Architecture
Photo © Adam Mørk for KHR Architecture
Seen from the fortification and park, Kastellet.
Photo © Adam Mørk for KHR Architecture
The sloping windows and the fact that desk areas are pulled away from the window sections, allows natural daylight to flow through the building.
Photo © Adam Mørk for KHR Architecture
View at winter time.
Photo © Adam Mørk for KHR Architecture
The office building is located right next to the station Østerport 2
Photo © Adam Mørk for KHR Architecture
City life and buildings are reflected in the sloping windows
Photo © Adam Mørk for KHR Architecture
The building has 700 meters of touch-down zone along the facades.
Photo © Adam Mørk for KHR Architecture
Photo © Adam Mørk for KHR Architecture
Østerport 2 with Østerport station in the background.
Photo © Adam Mørk for KHR Architecture
The architecture is designed to fit into a complex urban context.
Photo © Adam Mørk for KHR Architecture
The wide eave gives shelter in front of the ground floor shops
© Adam Mørk for KHR Architecture
© Adam Mørk for KHR Architecture
© Adam Mørk for KHR Architecture
The otherwise dull corridor has been turned into a gallery path with space for informal meetings.
Photo © Adam Mørk for KHR Architecture
Architects
KHR Architecture A/S
Address
Oslo Plads 2, 2100 Copenhagen Ø, Denmark
Year
2021

Whereas traditional office buildings are characterised by corridors with workplaces and cellular offices located along the facades, the office domicile at Oslo Plads has its circulation area located along the facades with the workplaces immediately next to it. In this way, an environment is created along the building's unbroken band of windows, where flow and knowledge sharing can take place everywhere in a gallery with unobstructed panoramic view. The life of the building, which thus extends to the facades, thus becomes visible from the outside, where one will experience the dynamics of the building's unique design.

Everyone working in the building will find that there are no first or second-class positions, as all workplaces have optimal conditions. Cellular offices or meeting rooms are located on in the same way next to the flow area along the facades, only divided behind room-high glass partitions. The organisation of workplaces is thus completely democratic and non-hierarchical.

Related Projects

  • Casa Malussi
    Iseppi AG
  • Office Building Theurl
    ATP architects engineers
  • Lounge by Topgolf [Shanghai]
    hcreates interior design
  • Mini Cuppa
    hcreates interior design
  • Bahnhofplatz, Wil
    Hager Partner AG

Magazine