Villa L

Täby, Stockholm, Sweden
Photo © Sébastien Corbari
 
 
Photo © Sébastien Corbari
 
 
Photo © Sébastien Corbari
 
 
Photo © Sébastien Corbari
 
 
Photo © Sébastien Corbari
 
 
Photo © Sébastien Corbari
 
 
Photo © Sébastien Corbari
 
 
Photo © Sébastien Corbari
 
 
Photo © Sébastien Corbari
 
 
Architects
GRAD Arkitekter
Address
Täby, Stockholm, Sweden
Year
2009

Villa, 280m2.

Apart from a small bathroom window, the existing 50th century villa had no contact with the beautiful pine hillside at the backside.
The strategy outlined in the work has been to see the house as an unfinished building, to understand the house's qualities and shortcomings.

The villa is extended with a bedroom and a living room toward the pine slope.
A loft is created above with the parents' bedroom, a working area and a bathroom.

The house is extended naturally to forest. The roof gets a new lining of zinc metal that runs down toward the pines on the backside. The new windows in the zinc façade look toward the greenery and the hidden landscape until now.
The grey colour of the zinc sheet façade blends with the metallic green of the pine needles.