Residential courtyard - Kv.Hemmet

Stockholm, Sweden
Dibujo © Funkia
Foto © Funkia
Foto © Funkia
Foto © Funkia
Foto © Funkia
Foto © Funkia
Landscape Architects
Funkia Landskapsarkitektur
Dirección
Sysslomansgatan, 11241 Stockholm, Sweden
Año
2011
Coste
100.000 - 1 millón
Pisos
No divulgado
Landscape architect

Emma Norrman

Contributing architects
Sofia Fors

Client
Brf. Hemmet 18

Renovation of a 1960s housing courtyard

A refurbishment/conversion of a 1960s courtyard was required in connection with the need for supplementary insulation of terrace slab.

The design is based on a 1960s right-angled idiom. The yard’s original shape is retained and supplemented with fresh content and features to serve new functions and meet today’s needs. In the proposal we have worked with the line as form element. Lines of different textures retain the simplicity and simultaneously give the year a deeper and more varied impression than previously.

Proyectos relacionados

  • Projektwettbewerb Campus Motel NTB
    FELIX PARTNER Architektur und Design
  • Volksschule Maria Grün
    BERKTOLD WEBER Architekten
  • Stereokitchen
    Paul Kaloustian Architect
  • Cyprus New Museum
    Paul Kaloustian Architect
  • Bürobegrünung ERZ Entsorgung + Recycling, Zürich
    Hydroplant

Magazine

Otros proyectos de Funkia Landskapsarkitektur

Side By Side
Stockholm, Sweden
Villa Tyresö Strand
Tyresö, Sweden
Klacktorget, Solberga centrum
Stockholm, Sweden
Frescati Campus, Stockholm University
Stockholm, Sweden
Bolinder-Munktell rail track
Eskilstuna, Sweden
Hindertorpsparken
Akalla, Sweden