Home for Life

Lystrup, Danmark
Photo © Adam Mørk
Photo © Adam Mørk
Photo © Adam Mørk
Photo © Adam Mørk
Photo © Adam Mørk
Photo © Adam Mørk
Architectes
AART / architects
Année
2008
Coût
100 000 - 1 million
Étages
1-5 étages

PROJECT: Home for Life

CLIENT: Velfac A/S and Velux A/S

SIZE: 200 sq. m.

PRIZE: Green Good Design Award and the Danish design magazine Bo Bedre's Bo Grøn Pris

Home for Life is designed as the world’s first active house and is the result of visionary development process. The sustainable single-family house is a CO2 neutral demonstration project, and thanks to the 7 m2 solar panels, 50 m2 solar cells, a heat pump and several innovative solutions, the house is designed to produce more energy than it consumes.

With an expected energy surplus of 9 kWh/m2/year, it takes the house 40 years to produce the same amount of energy that was used to produce its materials, and by that time, the house will have returned more to nature than it has consumed. Over the long-term, therefore, Home for Life is an asset for rather than a burden on the environment.

In order to ensure a sustainable environmental footprint, Home for Life is a direct result of integrated energy design. Furthermore, the house’s structure is made of wood, while the facades are clad with natural slate, the floor tiles consist of mosaics of recycled glass and the windows use the latest energy-conserving glass technology. In addition, the window area represents 40% of the house’s surface area, which is twice the area compared to a traditional single-family house. This is an architectural concept that not only reduces energy consumption, but also increases the occupants’ well-being.

This is because light and ventilation are key factors when it comes to comfort and health. In this way, Home for Life ensures a healthy indoor climate by optimizing daylight, creating a close contact with nature and having integrated sensors that measure the heat, air humidity and CO2 in all rooms. The house also has an automatic facade system that adapts to the seasons of the year and draws fresh air into the house.

Projets liés

  • 大阪大学 まちかね保育園
    工藤和美 + 堀場弘 / シーラカンス K&H
  • Pool Pavilion
    Reddymade
  • Sanierung Geschäftshaus Aeschenvorstadt
    KREN Architektur
  • Armadale Residence
    Rob Mills Architecture & Interiors
  • Nouveau chalet
    Arttesa, designed & tailored

Magazine

Autres projets de AART / architects

Maritime Education Centre
Skagen, Danmark
The Victoria School
Skara, Suède
VUC Southern Jutland
Haderslev, Danmark
Headquarters for DANVA
Skanderborg, Danmark
Bikuben Student Residence
Copenhagen, Danmark
New Østfold Hospital
Sarpsborg, Norvège