Private Home

Sæby, Denemarken
Architecten
Kontur Architects
Jaar
2008
Kosten
100K - 1M
Verhalen
1-5 Stories

Inspired by the harsh climate, the building is shaped by the light grey brick walls that move in harmony with the surrounding nature, creating shelter and giving a peaceful environment. Alcoves and niches for firewood etc. are incorporated into the walls. The entire house is surrounded by large terraces, which appear as a sharp contrast to the high meadow grass which encroaches on the terraces.

The large flat roof of fiber concrete is placed as a horizontal slab on the vertical walls and with its large eaves it forms a comfortable transition between inside and outside.

The idea has been to create a house that, with its large glass panels, opens towards the beautiful view of the Kattegat and a house that closes towards the road, but at the same time ensures a good inflow of light throughout the whole day.

The large wall is the backbone of the building, from which the rooms radiate out in a straight line. All the rooms and the living area are all facing the sea, except for the library that protrudes out of the large wall to the west and allows the western sun into the house.

Gerelateerde projecten

  • Herman Miller National Showroom
    Krueck Sexton Partners
  • The Ark, Condominiums
    Form4 Architecture
  • SFMOMA Rooftop Garden
    Jensen Architects
  • Kokoris Residence
    Jensen Architects
  • Turner Duckworth Offices
    Jensen Architects

Magazine

Andere projecten van Kontur Architects

Grenaa Social and Healthcare School
Grenaa, Denemarken
Kongehøjskolen
Aabenraa, Denemarken
Hudiksvall Swimming Pool
Hudiksvall, Zweden
New School and Music School
Ringkøbing, Denemarken
Private Home
Skørping, Denemarken
Summer House
Saltum, Denemarken